Nieuwe dirigent Henk de Graaf

Geboren in Spakenburg, studeerde aan het conservatorium in Utrecht bij Jos d’Hondt.

In 1970 behaalde hij alle diploma’s met onderscheiding. In 1973 verwierf hij de “Prix d’Exellence”. In 1975 werd hij benoemd tot eerste soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij speelde onder meer de concerten van Mozart en van Von Weber en verder het concerto van Lindpainter tijdens een Amerikaanse tournee van het RPhO.

Heeft veel TV opnamen gemaakt voor Stingray Classica en heeft gecomponeerd voor Hafabra- en symfonieorkesten.

Hij was 25 jaar hoofdvakdocent klarinet aan het Rotterdams Conservatorium(Codarts) en de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten,

Hij is tevens dirigent van het Symfonisch Blazers Collectief Nederland

Ook speelde hij enkele jaren in het Nederlands Blazers Ensemble en maakte deel uit van diverse kamermuziekensembles. Een van zijn CD projecten, meer dan 25, betrof opname's met romantische klarinettrio’s van Mozart, Schumann en Bruch Ook legde hij vast Mozart's klarinetconcert KV 622 en Sinfonia concertante KV 297b. Tevens nam hij de klarinetsonates op.120 van Brahms op met de pianist Daniel Wayenberg, die lovende rescensies opleverden in dagbladen als AD, Telegraaf en Haagse Courant en tijdschriften als Luister en Klassieke zaken. 

Tevens was hij gast in vele radioprogramma's op NPO radio 4, concertzender Amsterdam en is ook te horen op Classicnl en Radio Klara te België. Henk de Graaf is presentator van 'Los Klassiek' op LOSradio Eemland 1 en organist van de Immanuelkerk te Bunschoten

Publicatie van Henk de Graaf in 2019. De autobiografie van een beroemd voormalig soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In de boekhandel te koop ISBN 978-90-9031507-2

Deel deze pagina