Mozart in de Pekingtuin

za 2 jul, 07:40 Muziek

BAARN Bestaat er mooiere muziek dan Mozart? En dan ook nog gespeeld door de befaamde Henk de Graaf op klarinet? Na de geweldige tangomuziek van Rozemond en Bekkers van vorige week, komt De Graaf zondag naar Baarn met zijn Kamerorkest Soest voor het vierde Koepelconcert in de Pekingtuin. Hij is (met drie orkestleden) solist in de Sinfonia Concertante KV297b voor blaasorkest en strijkorkest van Mozart. Daarnaast zal Gounods 1e Symfonie klinken. En dat allemaal live in de Pekingtuin. Vorstelijke tijden van cultureel Baarn lijken te herleven, want ook Crescendo treedt een dag eerder op onder de fantastische akoestiek van de koepel in het park.

Het KNMI voorspelt een zorgeloos weekend, dus de picknickmanden en tuinstoelen kunnen klaargezet worden. Het concert is zondag van 15.00 tot 16.00 met een korte pauze. Er is koffie en na afloop een meet&greet op het terras van restaurant Peking. De toegang is gratis.

Henk de Graaf is Ambassadeur van de klarinet, de titel van het boek dat hij schreef in 2019. Hij was van eerste solo-klarinettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent op het Rotterdamse Conservatorium en op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij nam ruim twintig muziekalbums op met de grote klassieke klarinetconcerten, maar ook met kamermuziek. Ook is Henk de Graaf al heel wat jaren actief als dirigent, vanaf 2020 van Kamerorkest Soest. Hij dirigeert ook het Symfonisch Collectief Nederland (SCN), met welk ensemble hij opnames verzorgt voor Stingray ClassicaNLTV. Als presentator op lokale radiozenders geeft hij zijn grote liefde voor de klassieke muziek door aan vele luisteraars.

Krantenartikel van

Krantenartikel van

Soester courant 31 mei 2017

Soester courant 31 mei 2017

Baarnse Courant 21 mei 2014

Benefietconcert van het Kamerorkest Soest

Op a.s. zondag 1 juni zal het Kamerorkest Soest een concert geven in Hilton Royal Parc Hotel. Onder leiding van de vaste dirigent Ivo Meinen zullen werken van Johann Gottlieb Nauman, Christoph Willibald Gluck en Joseph Haydn worden uitgevoerd.
Solistische medewerking wordt verleent door de fluitiste Eleonore Pameijer.

Het concert, dat gegeven wordt ten bate van een Oogkliniek in Ghana, begint om 13.30 uur.

De Duitse componist Johann Gottlieb Naumann geldt als voorloper van de Duitse romantiek omdat hij zich van de Italiaanse componeerstijl afwendde en meer emotionaliteit in zijn muziek verwerkte. Hij componeerde opera’s, oratoria, liederen en orkestwerken o.a. de Symphoniette die zal worden uitgevoerd.

Eleonore Pameijer is soliste in het fluitconcert in G van Gluck. Pameijer studeerde “cum laude” af aan het Amsterdams Conservatorium. Zij volgde masterclasses bij o.a. Julius Baker en de legendarische fluitist Marcel Moyse en speciale barokcursussen bij Jos van Immerseel, Bart Kuyken en Ton Koopman.

Van de 104 symfonieën die Joseph Haydn componeerde is Nr. 63 in C wel één van de charmantste. Hij componeerde het werk in 1781 en gaf het de bijnaam “La Roxelane” naar de invloedrijke vrouw van de Osmaanse Sultan Süleyman de Grote.

Het Hilton Poal Parc Hotel bevindt zich aan de van Weerden Poelmanweg 4-6 te Soestduinen. De zaal is open om 13.00 uur. De toegangsprijs is €12,- de vrienden betalen €7,- en de jeugd onder 18 jaar €6,-. 

Deel deze pagina